Am deschis fereastra şi am lăsat visul să mă inunde... Creaţia era în faţa mea, în mine şi cu mine. Văzându-i culorile, i-am simţit rostirea... Cuvinte de Lumină infinită ...

miercuri, 10 februarie 2010

Tu esti Buddha


Incepand chiar de acum, din acest moment, iti cer sa devii Buddha. Iti cer sa iei atitudine, sa-ti iei in serios intentia de a te trezi in fata Adevarul Sinelui tau.
Asa a facut Buddha. Nu a zis „Am sa incerc”. Nu a zis „Sper ca am sa descopar Adevarul”. Nu a zis „Am sa fac tot posibilul”. Nu a zis „Daca nu in viata asta, poate in urmatoarea”. El a ajuns intr-un punct in care n-a mai cautat pe altcineva care sa-i spuna sau sa-i arate Adevarul. El a ajuns intr-un punct in care si-a asumat responsabilitatea pentru sine. A stat singur sub copacul Bodhi si a jurat sa nu renunte, pana nu va descoperi Adevarul.
Puterea acestei intentii foarte simple – si totusi de nezdruncinat – de a fi eliberat in aceasta viata l-a impulsionat sa se trezeasca in fata simplului fapt ca atat el, cat si toate celelalte fiinte, sunt eliberate – ca toate fiintele sunt libertatea insasi. Trezire pura.
Buddha nu era diferit de tine. In niciun fel. De aceea el serveste drept un bun model, fiindca a fost asa cum esti tu acum. Asa ca nu il venera pe Buddha. Nu il aseza pe un piedestal. Nici macar nu il admira. Fa in asa fel incat sa devii el. Ai aceleasi intentii, ambitioneaza- te in acelasi fel. Fii Buddha acum! Pune capat amanarii, scuzelor, plecarii in fata figurilor sfinte ale trecutului sau prezentului. Ia atitudine!
Tu esti Buddha! Tu esti libertatea insasi! Nu-ti mai visa visul! Nu te mai preface ca esti cineva sau ceva! Esti nimeni, esti nimic! Nu esti acest trup sau aceasta minte! Acest trup si aceasta minte exista inlauntrul a cine si ce esti. Esti constiinta pura, esti deja liber, treaz si eliberat. Ridica-te si iesi din visul tau. Eu sunt aici pentru a-ti spune ca o poti face.
Iesi din visul conceptelor si ideilor tale. Iesi din visul a ceea ce iti imaginezi ca este iluminarea. Iesi din visul despre cine crezi ca esti. Iesi din visul a tot ce ai stiut vreodata. Iesi din visul in care esti o persoana amagita. Nu iti mai spune acele minciuni si nu mai visa acele vise. Iesi din toate aceste lucruri. O poti face. Nimic nu te tine in loc. Nu exista cerinte si conditii pentru trezire. Nu este nimic de facut, nimic de gandit, nu trebuie sa mergi nicaieri.
Inceteaza, pur si simplu, sa visezi. Inceteaza sa faci. Inceteaza sa inventezi scuze. Pur si simplu opreste-te si stai nemiscat. Stai nemiscat fara niciun efort. Gratia Divina va face restul.
In fiecare moment, de acum inainte, ai intentia de a experimenta in mod direct Adevarul, Sinele tau cu adevarat eliberat. Nu te gandi la Adevar – intoarce-te direct la experienta ta acum, aici, clipa de clipa. Experimenteaza Adevarul. Experimenteaza Sinele tau. Cufunda-te in experienta. In experienta ta! Experienta auzului, vazului, gustului, respiratiei, bataii inimii, a atingerii podelei cu picioarele, a pasarilor, a vantului.
Experimenteaza vastitatea a ceea ce esti. Experimenteaza libertatea a ceea ce esti. Tu esti Buddha – experimenteaza acest lucru. Tu esti Buddha.

Preluat de la Editura For You

Niciun comentariu: