Am deschis fereastra şi am lăsat visul să mă inunde... Creaţia era în faţa mea, în mine şi cu mine. Văzându-i culorile, i-am simţit rostirea... Cuvinte de Lumină infinită ...

marți, 23 februarie 2010

Flacara Violet


Flacara Violeta cu reflexe de argintiu este guvernata de Maestrul Inaltat Saint Germain, cel ce contribuie, alaturi de celelalte fiinte celeste, la purificarea lumii, la evolutia spirituala a rasei umane. Suntem deja acomodati cu imaginea faptului ca toate aceste energii colaboreaza, lucreaza impreuna, grupate in functie de misiunea pe care o au de infaptuit, de scopul Divin pe care il au de implinit. Astfel, Saint Germain aduce energia sa alaturi de a Arhanghelului Mihail – cand intentia este focalizata pe inlaturarea energiilor negative, oriunde s-ar gasi ele, si transformarea lor in energii pozitive. De asemenea, alaturi de Raza Arhanghelului Rafael, Flacara Violet-Argintie este invocata in aplicarea terapiilor, mai ales atunci cand suferintele sunt determinate de perturbari ale campurilor energetice, de prezenta energiilor malefice sau a celor negative, ca urmare a anturajului nepotrivit, a stresului, a atacurilor PSI etc.
Flacara Violeta, denumita si Focul Violet, este un aspect al Razei Violet si reprezinta o energie spirituala concentrata in special pe curatare si protectie energetica, care poate vindeca suferintele fizice si emotionale si participa, extrem de eficient, in procesul evolutiei spirituale a omenirii. Pentru oricare dintre aspectele vietii am invoca-o, ea se va manifesta prin calitatile milei, iertarii, libertatii si transmutarii.
In timp ce noi nu ne putem intoarce in timp, Flacara Violeta are puterea de a face acest lucru si astfel sa stearga sau sa transmute cauza, efectul si chiar memoria greselilor noastre trecute. Transmutarea inseamna sa modificam, sa schimbam natura sau sensul diferitelor aspecte din viata noastra trecuta, prezenta sau viitoare. Flacara Violeta transforma energia negativa in energie pozitiva, intunericul in lumina, fatalitatea in oportunitate. Ea poate sterge, atunci cand meritam, karma rea – consecintele faptelor si ale actiunilor noastre. Asa cum bine stim, aceasta lege cosmica impersonala hotaraste ca tot ceea ce facem se intoarce ca intr-un cerc, in punctul in care ne aflam, in pragul nostru, pentru rezolvare.
La nivel fizic, Flacara Violeta ne poate ajuta sa ne vindecam trupurile de vulnerabilitatea la boli si deficiente. Dar cauza reala a bolii se afla, de cele mai multe ori, inradacinata in starea noastra mentala, emotionala si spirituala. Flacara Violeta lucreaza prin schimbarea vibratiilor joase, oriunde ar fi instalate sau manifestate. Cand corpurile si aurele noastre se imbacsesc de negativitate, cand incepem sa rezonam mai mult cu negativitatea si mai putin cu Lumina, in momentul acela vom avea o vibratie joasa si nivelul spiritualitatii va scadea.
Flacara Violeta transmuta energia negativa. Ea nu doar inconjoara si inlatura aceasta energie, ci o si transforma in lumina. Cand avem o vibratie inalta, exista in corpurile noastre mai multa energie spirituala. Specialistii in acupunctura si yoghinii stiu ca sanatatea optima isi trage seva din aceasta energie, atunci cand curge liber prin tot corpul. Flacara Violeta elibereaza energia, restabileste armonia si echilibrul, propulsandu- ne intr-o stare mai inalta a spiritualitatii fiintei.
Culoarea violet, pe care o exprima energia guvernata de Saint Germain, a avut dintotdeauna o conotatie spirituala suprema, dezvaluita si reflectata in mitologia tuturor popoarelor. Simbolistica ei imbraca o gama foarte larga, dar, indiferent ce reprezinta in plan secund, ea exprima in primul rand spiritualitate. Alcatuita din doua culori – rosu si albastru – in proportii egale, culoarea violet este considerata o culoare a masurii si a echilibrului. Nascuta din ingemanarea intre forta si stralucirea culorii focului si a sangelui, simbol al fortei vitale, si cea mai pura, mai abstracta si mai imateriala dintre culori, culoarea metafizica a Cerului, cea care simbolizeaza vesnicia si linistea a tot ceea ce este dincolo de uman, violetul reprezinta un echilibru perfect intre Cer si Pamant, material si spiritual, simturi si spirit, intre iubire si intelepciune.
Am ales, pentru a explica simbolistica impletirii rosu-lui cu albastrul, o imagine extrem de sugestiva din Tarot, si anume arcana denumita Temperanta. Aceasta arcana infatiseaza o fecioara, un inger care are in maini doua vase, unul rosu si celalalt albastru, intre care curge apa vitala, violeta, rezultat al acestui schimb permanent al culorilor care o compun. Sa observam faptul ca, in imaginea acestei arca-ne, suvoiul este reprezentat alb, incolor, culoarea violeta este doar sugerata, este continuta in gestul fecioarei de a amesteca cele doua culori, iar rezultatul actiunii sale, violetul, depaseste planul material al lumii vazute si ramane in planul spiritual al lumii nevazute. Gestul de a deserta continutul unui vas in alt vas simbolizeaza din cele mai vechi timpuri schema schimbului vesnic dintre Cer si Pamant, prin mecanismul evolutiei, sau al inaltarii, urmat de cel al involutiei sau al coborarii. Plecand de la aceasta imagine, putem sa cream o alta, pentru a intelege ca violetul este culoarea tainei, care semnifica nevazutul mister al reincarnarii – ciclul moarte si sublimare, urmat de renastere sau reincarnare – al transmutarii, al transformarii, al transmigrarii sufletelor.
Pentru a intregi valoarea de simbol a acestei culori, readucem in memoria noastra cateva exemple: pe monumentele Evului Mediu care exprima Patimile, Iisus Christos este reprezentat in vesmant violet; in biserici de traditie, in Vinerea Mare corul poarta haine violete; numeroase evanghelii, psalmi, carti de rugaciuni sunt scrise cu litere de aur pe hartie velina violeta; in epoca moderna, la decesul unei persoane, cei ce vor sa exprime incetarea din viata ca pe o trecere in alta dimensiune, si nu ca pe o idee a mortii ca stare, sa exprime ceea ce nu va mai fi si inca este, fac din culoarea violeta o culoare de doliu; vesmantul violet este specific episcopilor.
Violetul este culoarea care exprima ascultarea si su-punerea, apararea si protectia fata de fortele raului (de aici s-a nascut obiceiul de a purta pietre violete); este emblema masurii si a cumpatarii, iar in Extremul Orient mai semnifica si trecerea de la activ la pasiv, de la yang la yin.
In efortul sau de a evolua spiritual, pentru a intra in rezonanta cu energia Flacarii Violete, omul trebuie sa invete sa dobandeasca echilibrul in tot si in toate. Pentru a sintetiza aceasta idee, ma voi ajuta de concluzia la care a ajuns Elisabeth Haich, care in cartea sa Initierea explica pe larg cele douasprezece perechi de calitati gemene, cele douasprezece jumatati ale acelorasi forte, ale acelorasi tipuri de energii. Daca vom reusi sa controlam, sa mentinem echilibrul intre acestea, vom trece examenul initierii.
Cele douasprezece perechi de calitati sunt:
– a tacea – a vorbi
– receptivitatea – rezistenta la influentele exterioare
– ascultarea – dominarea
– umilinta – increderea in sine
– rapiditatea ca de fulger – ponderatia
– a accepta totul – a discerne
– prudenta – curajul
– a nu avea nimic – a avea totul
– a nu fi atasat de nimic – fidelitatea, loialitatea
– a te face remarcat – a trece neobservat
– dispretul fata de moarte – respectul fata de viata
– indiferenta – iubirea
Controlul virtutilor inseamna sa stim sa utilizam aceste calitati la locul potrivit si in momentul oportun: aceeasi calitate poate fi divina, daca este utilizata la locul potrivit si in momentul oportun, sau satanica, daca este utilizata intr-un loc sau intr-un moment nepotrivit. Caci Dumnezeu nu creeaza decat ceea ce este Bun, Frumos si Adevarat... „Nu circumstantele exterioare sunt cele care ne determina valoarea, ci gradul in care il manifestam pe Dumnezeu. Nimic nu ne apartine, totul apartine lui Dumnezeu, iar din aceasta totalitate trebuie sa primim ceea ce ne este necesar pentru a ne indeplini misiunea”.
Putem foarte simplu sa ne bucuram de posibilitatea de a beneficia de Flacara Violeta. Ne gasim un loc linistit, unde sa nu fim deranjati. tinem mainile pe picioare, cu palmele indreptate in sus. Flacara Violeta este invocata printr-o decretare, o afirmatie, o forma unica de a rosti o rugaciune, folosind vizualizarea si meditatia. Una dintre cele mai simple afirmatii este: EU SUNT o fiinta de foc violet! EU SUNT puritatea pe care Dumnezeu o Doreste! Respiram de cateva ori adanc, rar, si ne centram in inima noastra. Incepem sa rostim afirmatia cu iubire, cu devotament si cu simtire. La inceput, vom repeta afirmatiile de trei ori, apoi de noua ori; putem creste gradat repetarile pana la punctul in care, condusi de intuitie si atenti la ceea ce simtim, ne vom opri. Odata familiarizati cu afirmatia, vom inchide ochii in timp ce o rostim, apoi ne vom concentra, pentru a putea vizualiza Flacara Violeta si propria noastra fiinta care paseste in mijlocul ei. In acest fel, flacara se va afla in locul in care noi ne vom afla in plan fizic.
Sa invatam cum sa invocam Flacara Violeta, o energie de frecventa inalta, care patrunde in toata fiinta noastra, in plan fizic si subtil, pentru a face sa creasca vitalitatea, robustetea, longevitatea si perceptia noastra extrasenzoriala. Focul acesta spiritual poate schimba gandurile si sentimentele nearmonioase – stresul, mania, depresia – in stari pozitive, armonioase. Flacara Violeta contribuie la dobandirea limpezimii mentale, a claritatii gandurilor, la curatarea organismului de otravurile emotionale si fizice, la inlaturarea efectelor nefericirilor si a neimplinirilor din vietile anterioare.

miercuri, 10 februarie 2010

Tu esti Buddha


Incepand chiar de acum, din acest moment, iti cer sa devii Buddha. Iti cer sa iei atitudine, sa-ti iei in serios intentia de a te trezi in fata Adevarul Sinelui tau.
Asa a facut Buddha. Nu a zis „Am sa incerc”. Nu a zis „Sper ca am sa descopar Adevarul”. Nu a zis „Am sa fac tot posibilul”. Nu a zis „Daca nu in viata asta, poate in urmatoarea”. El a ajuns intr-un punct in care n-a mai cautat pe altcineva care sa-i spuna sau sa-i arate Adevarul. El a ajuns intr-un punct in care si-a asumat responsabilitatea pentru sine. A stat singur sub copacul Bodhi si a jurat sa nu renunte, pana nu va descoperi Adevarul.
Puterea acestei intentii foarte simple – si totusi de nezdruncinat – de a fi eliberat in aceasta viata l-a impulsionat sa se trezeasca in fata simplului fapt ca atat el, cat si toate celelalte fiinte, sunt eliberate – ca toate fiintele sunt libertatea insasi. Trezire pura.
Buddha nu era diferit de tine. In niciun fel. De aceea el serveste drept un bun model, fiindca a fost asa cum esti tu acum. Asa ca nu il venera pe Buddha. Nu il aseza pe un piedestal. Nici macar nu il admira. Fa in asa fel incat sa devii el. Ai aceleasi intentii, ambitioneaza- te in acelasi fel. Fii Buddha acum! Pune capat amanarii, scuzelor, plecarii in fata figurilor sfinte ale trecutului sau prezentului. Ia atitudine!
Tu esti Buddha! Tu esti libertatea insasi! Nu-ti mai visa visul! Nu te mai preface ca esti cineva sau ceva! Esti nimeni, esti nimic! Nu esti acest trup sau aceasta minte! Acest trup si aceasta minte exista inlauntrul a cine si ce esti. Esti constiinta pura, esti deja liber, treaz si eliberat. Ridica-te si iesi din visul tau. Eu sunt aici pentru a-ti spune ca o poti face.
Iesi din visul conceptelor si ideilor tale. Iesi din visul a ceea ce iti imaginezi ca este iluminarea. Iesi din visul despre cine crezi ca esti. Iesi din visul a tot ce ai stiut vreodata. Iesi din visul in care esti o persoana amagita. Nu iti mai spune acele minciuni si nu mai visa acele vise. Iesi din toate aceste lucruri. O poti face. Nimic nu te tine in loc. Nu exista cerinte si conditii pentru trezire. Nu este nimic de facut, nimic de gandit, nu trebuie sa mergi nicaieri.
Inceteaza, pur si simplu, sa visezi. Inceteaza sa faci. Inceteaza sa inventezi scuze. Pur si simplu opreste-te si stai nemiscat. Stai nemiscat fara niciun efort. Gratia Divina va face restul.
In fiecare moment, de acum inainte, ai intentia de a experimenta in mod direct Adevarul, Sinele tau cu adevarat eliberat. Nu te gandi la Adevar – intoarce-te direct la experienta ta acum, aici, clipa de clipa. Experimenteaza Adevarul. Experimenteaza Sinele tau. Cufunda-te in experienta. In experienta ta! Experienta auzului, vazului, gustului, respiratiei, bataii inimii, a atingerii podelei cu picioarele, a pasarilor, a vantului.
Experimenteaza vastitatea a ceea ce esti. Experimenteaza libertatea a ceea ce esti. Tu esti Buddha – experimenteaza acest lucru. Tu esti Buddha.

Preluat de la Editura For You